Bergen Matfestival

Jeg har tidligere skrevet om festivaler som retter seg først og fremst til mat. Men det var i første hand sjømat. Men Norges land har mer å by på enn bare sjømat. Det finnes også festivaler som byr på mer enn hva du og jeg kjenner til av mat. Lokal mat, internasjonal mat og alt som kan trekkes frem fra skuffer og skap og vises frem kommer ofte også frem på slike plasser. Denne gangen har jeg tatt turen inn mellom de syv fjellene i Vest og havnet på Bergen Matfestival.

Bergen Matfestival

Finnes det noen bedre måte å presentere sine produkter på enn å presentere de direkte til lokalbefolkningen på en festival som det Bergen Matfestival er. Hele byen samles til festival og festivitas i noen få dager. Da er muligheten unik til å kunne tilby sine produkter. Og slik verden og Norge har blitt i dag så skal det benyttes mest mulig naturlige og så lokale råvarer som overhodet mulig – kortreist mat er viktig i dagens samfunn. Og det er nettopp det som skjer på denne og mange andre festivaler. Det er et stort oppbud av lokale matvareprodusenter som igjen benytter seg av byens beste kokker og dermed produserer mat for å gi nettopp kanskje deg Vestlandets beste smaksopplevelser!

Jeg skal ikke spesifisere hva du kan smake på og lære på denne festivalen, men når både byens beste produsenter og byens beste kokker samarbeider så må det jo bli bra. Du kan selv møte både noen av kokkene og noen av hovedpersonene hos de forskjellige produsentene. Du kan lære om maten deres og høre historiene forbundet med nettopp denne maten – både for spesialiteter enten de er fra sjø eller land. Bergensområdet har produsenter som produserer det aller meste.

Internasjonalt
Internasjonalt

Internasjonalt

Selv om det er viktig med kortreist mat, så har denne festivalen og et godt utvalg av internasjonale tilbud. Festivalen er medlem av Unescos kreative nettverk for gastronomi, og får besøk av hele fem representanter som vil presentere mat fra sine forskjellige byer og land. De fem byene som vil være representert i Bergen i 2017 er; Chengdu (Kina), Parma (Italia), Denia (Spania), Gaziantep (Tyrkia) og Östersund (Sverige). Her vil det garantert bli en flom av nye og spennende smaker for norske ganer!

Barn og kurs

Barn er veldig viktig å ikke glemme når det gjelder mat. De er både fremtiden til å ta vare på deg og meg når vi blir gamle, og de er fremtiden til å produsere og ta vare på alt av tradisjoner og bringe saker og ting videre. Bergen Matfestival har en egen festival i festivalen som er for barn. Det å prøve og teste er viktig slik at barna lærer å kjenne mest mulig forskjellig mat. Festivalen har lagd konkurranser for barn – om og med mat. Barna får treffe produsenter og leverandører av maten, delta aktivt med ting selv og smake og bli kjent med mest mulig.

Det blir gratis inspirerende kurs for alle gjennom hele helgen. Her har du sjansen til å plukke opp en ny favoritt rett eller bare lære mer om mat – alt etter hva dus elv ønsker.