De aller største festivalene i verden

Rundreise på store festivaler i verden startet jeg på i forrige artikkel. Men jeg ble aldri ferdig. Det er ganske mye som kan skrives om de forskjellige festivalene, men selv om jeg har skrivekløe så må jeg jo begrense meg. I alle de fem festivalene jeg var innom er de som er rangert fra sjette til tiende plass på en liste over de ti største musikk festivalene i verden. Nå kommer jeg med de fem største festivalene.

5 plass

Nå skal vi først ta turen til Sør Amerika og til Brasil og byen Rio De Janeiro. Festivalen «Rock in Rio» er en ambulerende festival som arrangeres på litt forskjellige plasser rundt omkring i verden. I tillegg til å bli arrangert i Rio de Janeiro så har den blitt holdt i Lissabon, Madrid og i Las Vegas. Neste års utgave som skal arrangeres i Rio er den tjuende gangen den arrangeres. På det meste har det vært innom 1,5 million publikummere, mot 350 000 på det minste i alle disse utgavene.

Rock in Rio
Rock in Rio

4 plass

Så skal vi over til USA og til California. Der arrangeres musikk festivalen Coachella som trekker til seg nesten 700 000 tilskuere. De serverer nesten 200 forestillinger og de er fordelt på 6 scener.

En litt spesiell sak er at alle år siden 2002 har vært utsolgt av Coachelle festivalen. Festivalen går over to helger i April og har en fantastisk Line up av artister. Bare for å nevne noen kjente navn så kan jeg ta med Kygo, Eminem og Beyonce.

3 plass

Når vi bestiger pallen og skal presentere de tre største, så er vi fortsatt i USA. Men vi forflytter oss til Wisconsin og festivalen Summerfest. Og vi nærmer oss drastisk 1 million tilskuere. Men nå holder de det gående i hele 11 dager og presenterer hele 800 konserter fordelt på 11 scener.

2 plass

Når vi nå kommer opp til festivalene med virkelig stor størrelse så går turen først til Rabat i Marokko i Afrika. Selv om de presenterer bare 90 konserter på 7 forskjellige scener så tiltrekker de seg rundt 2,5 millioner tilskuere hvert år. Navnet på festivalen er Mawazine og har en forholdsvis kort historikk. 2011 var det første året de tre gründerne startet sin egen festival. Zack, Jonathan and Jerome hadde tenkt seg på Coachella festivalen, men kom seg aldri avgårde av flere årsaker. Isteden startet de sin egen festival det året og i dag er de blant de største i verden på bare 7-8 år.

1 plass

Vi er tilbake i Europa og tar turen til hovedstaden i Østerrike – Wien. Her finner vi verdens største festival som samler over 3 millioner publikummere i løpet av sine festivaldager.

Festivaldage
Festivaldage

De tilbyr over 2000 ulike arrangementer fordelt på 21 scener. Så her er det full fart store deler av døgnet siden festivalen bare varer i 3 dager. Det høres jo nesten utrolig ut å få til så mye på så kort tid.

Så nå er det bare å surfe litt på internett og finne ut hvilken folkefest eller festival du skal planlegge din neste reise til! God tur dersom du skulle finne på å reise.