De største festivalene i verden

Når det er snakk om festivaler, så er det veldig mange som tenker musikk! Men det er selvfølgelig mange andre festivaler også. Men jeg tror det er musikk som er den typen festival som trekker flest publikummere til seg. Det finnes utrolig mange musikk festivaler rundt omkring i verden. Og etter litt surfing på nettet fant jeg en oversikt fra tre år tilbake over de største festivalene i verden og hvor de arrangeres. Jeg skal gjengi listen i kort trekk her til der

Topp ti festivaler

Som seg hør og bør så starter jeg med den som ligger sist på listen – altså den tiende største festivalen i verden. Dette er tall som er hentet fra 2017, så jeg har ingen garanti for at det er samme rekkefølgen nå i 2018. Men så utrolig store endringer er det neppe.

10 plass

Slett ingen liten festival med 200 000 besøkende. Vi er nå i Serbia og i byen Novi Sad og på festivalen Exit. De har satt opp hele 8 scener og totalt gjennomføres det 300 konserter i løpet av sine festivaldager. De har blitt kåret til årets festival i Europa tidligere. Musikk stilen som spilles her er først og fremst rock, electronica, dance, metal, hiphop og punk.

Exit
Exit

9 plass

Fra gamle Øst Europa skal vi til Sveits og hilse på festivalen Paleo i byen Nyon, som trekker til seg 30 000 publikummere mer enn Exit festivalen. De er noe mindre i omfang og antall opptredener, men de trekker altså litt mer mennesker. 6 scener og opp mot 200 opptredener er deres festival. De startet i det små allerede på 70 tallet under et annet navn, men er altså i deg fortsatt med. De er ikke bare inne på topp ti listen i Europa over store festivaler, men de er også den Største Rockefestivalen i Sveits. De holder det gående i seks dager i slutten av Juli hvert år.

8 plass

Neste ut er Ultra Festivalen i Miami i USA. Dette er en elctro musikk festival og tilbyr over 300 konserter fordelt på 7 scener i løpet av de dagene de er i full fart.

330 000 tilskuere finner veien til Ultra Festivalen i Miami hvert år. Denne festivalen har også spredt seg til Europa, Sør-Amerika og Asia.

7 plass

Så er vi tilbake i Europa og i Ungarn. I Budapest arrangeres festivalen Sziget hvert år og tiltrekker seg nesten 400 000 tilskuere. De har 15 scener og serverer rundt 150 opptredener til sine publikummere.

6 plass

På denne plassen skal vi til Polen og til Polens utgave av Woodstock festivalen. Her øker antall publikummer en del og vi er over den halve millionen. Vi er i byen Kostrzyn Nad Odra som ligger helt vest i Polen på grensen til Tyskland. Festivalen er snart 25 år gamle og gikk i år av stabelen helt i begynnelsen av  August måned.

Woodstock
Woodstock

Festivalen er en slags rocke festival, men det forekommer noe annenmusikk enn bare rock også der.

Ohhh her ble det mye å skrive om i en artikkel. Jeg tror jeg blir nødt til å dele dette opp og severe en ny artikkel med de siste festivalene om en liten stund!