Elektronisk festivalsommer i Europa del 2

Europa har alltid hatt stor innflytelse når det kommer til dansemusikk, så det bør ikke komme som noen stor overraskelse at Europa også fører an langt fremme når det kommer til elektroniske musikkfestivaler. Her kommer del 2 av den europeiske festivalsommeren for elektronisk musikk;

Ultra Europe

Vi avsluttet forrige festival i Kroatia og fortsetter neste der også. Den europeiske versjonen av Miami’s berømte «Ultra Music Festival» har sett noen av de største navnene innen «Electronic Dance Music» og «big-room house» i byen Split. Siden første utgaven i 2013 have hundre tusener av publikummere fartet hit fra over 75 forskjellige land og vært med på å gjøre denne festivalen til noe virkelig spektakulært.

Boomtown Fair                                      

Trekkplaster: The Specials, M.I.A., Cypress Hill

Selv uten de største overskriftene, så gjør line up’en av artister at denne festivalen fortjener omtale. Den mangfoldige kombinasjonen av «drum & bass», «jungle», «dubstep», reggae, «ska», «garage», «house», hip-hop, «electro-swing», «gypsy-folk» og mye mer gjør denne festivalen til kanskje den mest unike i Europa. Winchester i England i August.

EXIT Adventure (EXIT Festival + Sea Dance)

Trekkplaster: Hardwell, Paul Kalkbrenner, Liam Gallagher (Sea Dance lineup ikke klart enda)

«Exit Festival» har blitt en av de best kjente festivalene i Europa takket være den imponerende lin up’en av artister og den utrolige settingen – et fort fra det 18. århundre på Donau’s elvebredde. Dens søsterfestival «Sea Dance» kan berope seg å ha sin festival på ‘Europas beste strand’.

Festivalens deltakere er invitert til å nyte noen av de serbiske «all night» festene før de drar ned til den montenegrinske kysten for an litt mer avslappende atmosfære. Og på disse to festivalene er utvalget av DJ’er og artister fra hele spekteret av elektronisk musikk representert.

EXIT Adventure
EXIT Adventure

Festivalsgutter er invitert til å nyte de serbiske hele natten-partiene før de drar ned til den montenegrinske kysten for en litt mer avslappet atmosfære. Og mellom de to er utvalget av DJ’er og kunstnere fra det elektroniske spektret ganske spektakulært.

Byene heter Novi Sad og Budva og ligger i henholdsvis Serbia og Montenegro og det er første og andre helgen inn i Juli det skjer!

Sonus Festival

Trekkplaster: Adam Beyer, Chris Liebing, Ricardo Villalobos, Seth Troxler

Kroatia’s techno-utstillingsvindu for sommeren kommer i form av Sonus Festivalen. Hertar superstjerner innen sjangeren turen til Adriaterhavskysten for festivale, fester på stranden, på båter og i noen av Kroatias beste klubber: Vannmannen, Kalypso og Papaya. Dette skjer i byen Novalja i Kroatia i siste del av august.

Creamfields

Trekkplaster: deadmau5 & Eric Prydz + flere vil tilkomme senere

Dette er UK’s største dedikerte danse musikk festival og har frontet denne stilen for musikk helt siden oppstarten for nesten 20 år siden. Den har blitt kopiert over hele Europa, midtøsten, amerika og til og med Australia. Men det originale merkenavnet er et av de mest gjenkjente navnene innen elektronisk musikk. Og det er den engelske utgaven som kommer fra området nær Liverpool som er originalen.

Byen heter Daresbury og ligger i England og det er siste helgen i August du bør være der om du ønsker å oppleve denne festivalen.

Det finnes enda flere festivaler enn dette – dette var bare et tilfeldig valgt utvalg blant de største og mest kjente. Du kan reise rundt i Europa i hele sommer på festivaler om du ønsker det. GOD SOMMER!