Elektronisk festivalsommer i Europa

Europa har alltid hatt stor innflytelse når det kommer til dansemusikk, så det bør ikke komme som noen stor overraskelse at Europa også fører an langt fremme når det kommer til elektroniske musikkfestivaler. Og øverst av alle festivaler i Europa troner den nesten legendariske Tomorrowland i Belgia. Men det er ikke mangel på andre gode festivaler også i år utover sommeren – de finnes spredt over hele kontinentet.

Enten du er fan av hus eller techno, bass eller eksperimentell, elektro eller EDM, er du garantert å finne noe av interesse i sommerens festivaler i Europa. Festivalene spilles i alt fra forlatte fort i gamle østblokk land til båtfester ved eller på Adriaterhavet – her kommer en liste over noe av det du kan finne i Europa i sommer;

Tomorrowland

Trekkplaster: Armin van Buuren, David Guetta, Martin Garrix, Alesso

Tomorrowland er uten tvil det stedet med mest og best rykte og tyngde i Europa når det kommer til danseband festivaler. De har tyngde når det gjelder sceneoppsetning, visuell produksjon og det er alltid de største navnene i Europa som spiller her. Og dette er den største og viktigste danse musikkfestivalen på jorden! House, EDM, techno, drum & bass og alle hjørner av elektronisk musikk er representert her av alle verdensstjernene.

Her må du være klar når billettene legge ut for salg – de er utsolgt på få minutter. I år er det de to siste helgene i juli det skjer, og Boom i Belgia er stedet!

Tomorrowland
Tomorrowland

Awakenings Festival

Trekkplaster: Sven Väth, Adam Beyer, Chris Liebing og Nina Kraviz

En gammel og trofast festival innen Europeisk Elektronisk musikk. Den ikoniske nederlandske merkevaren feirer 20 års jubileum ved å kombinere en gigantisk lineup og spektakulære effekter for sine horder av fans i Europeiske techno fans. De åtte scenene er fylt med techno musikk i to dager i juni også i år. Stedet er Spaarnwoude i Nederland.

Sónar Festival

Trekkplaster: Justice, Nicolas Jaar, Eric Prydz, Nina Kraviz

Eksperimentell elektronisk musikk fra et nesten uovertruffent utvalg av stiler og sjangere. Sónar tar over Barcelona i en helg i juni – bokstavelig talt. Spillestedene spenner fra klubber og barer til hustak eller pool-sider, da byen ønsker bransjens fagfolk og musikalske fans å være vitne til de mest spennende nye trendene sammen med noen av de mest respekterte navnene i elektronisk musikk.

Dimensions / Outlook                 

Trekkplaster: Grace Jones, Jeff Mills, Moderat / Dizzee Rascal, DJ Shadow, Giggs

Europas fremste Soundsytsem Kulturfestival, Outlook’s feiring av bass preger denne festivalen i forhold til alle andre europeiske festivaler. Det er MC (MC = Master of Ceremonies) og rappere sammen med DJs og produsenter. Du kan forvente å skanke til det beste i dubstep, tromme og bass og hip- Hopp samt techno, house og garage musikk.

Søsterfestivalen Dimensjoner fokuserer på den litt mer raffinerte siden av elektronisk musikk, og favoriserer disco grooves over enorm bass, men uten å trekke noen slag på oppstillingen eller forpliktelsen til feste. Åpningsnatten for begge festivalene er et must da alt foregår i et gammelt romersk amfiteater. Byen Pula i Kroatia i måneds-skiftet august til september 2017.

Det kommer enda en artikkel om sommerens festivaler i Europa. Heng med!