Festivaler i Danmark

En eller annen form for festivaler finner men stort sett over hele verden. Det har jo etterhvert blitt veldig mange av dem, men med veldig mange forskjellige temaer. Men foreløpig er det musikk festivaler det finnes flest av, mens det stadig blir flere av mat og kultur festivaler i den siste tiden. Det er her oppe i nord er det gjerne på sommers tid de fleste festivalene foregår, men man har også fått flere muligheter til innendørs festivaler så det går gjerne året rundt her også. Men festivaler finner man selvfølgelig hele året i hele verden. Været er selvfølgelig innvirkende på når man arrangerer sin festival.

Roskilde

En av de mest kjente festivalene i Danmark er Roskilde Festivalen, den startet opp tidlig på 70 tallet. Det var da Mogens Sandfær, Carl Fischer og Jesper S Møller startet opp med det de da kalte Sound Festivalen. I starten hadde de bare en scene og med rundt 20 band som opptrådde de to dagene denne festivalen da varte. Starten var grei nok den med rundt 10 000 besøkende disse to dagene, såpass greit at neste år var det Roskildefondet sammen med Tony Buch som sto for det hele. De skiftet da navnet til Fantasy Festivalen og gikk da over til tre dager med festival. Att det var populært var det ingen tvil om med omtrent 15 000 besøkende hver dag gikk det såpass med overskudd at Roskilde fondet fortsatte alene uten støttespillere og sponsorer. I de første årene festivalen pågikk var det rock musikk som dominerte programmet, det har kommet flere musikkstiler til med årene og i dag er det musikk varianter for de fleste her. Populariteten har økt jevn med tiden, mellom 100 000 til 130 000 er innom festivalen hvert år. Den har også blitt utvidet til og vare i åtte dager og er spredt rundt på seks scener. Med så mange som er innom i disse dagene er det jo også behov for overnatting for mange av dem. Det har da blitt satt opp en stor camping plass til og ta seg av dette behovet, her kan man også få leid telt og utstyr om man ikke har dette selv. Årets festival er lagt til 29 juni frem til 7 juli, det fullstendige programmet er ikke ferdig enda men artister som Cardi B, Cyberpress Hill, SOPHIE, Girlpool og Stella Donnelly er noen av dem som står på programmet allerede.

Roskilde
Roskilde

Love in

På Skarø ute ved Svendborg holdes Love In Festivalen til, den har holdt på siden 1994. De startet opp under andre navn som da gjerne festivalene gjør. Denne festivalen har også vokst godt gjennom årene med rundt 1300 gjester om dagn, langt unna Roskilde Festivalen men dette er jo ett lite sted og opplegget er tilpasset de lokale forholdene. Årets festival er lagt til den 1 til 3 august med artister som Dizzy Mizz Lizzy, TBA, Ida Nielsen & Band, Keinstein, Harske Hubbie, DJ Hauge og The Savange Rose som noen av dem som foreløpig står på programmet. Dette er en festival som er tilrettelagt for også de små i familien, det er flere barneaktiviteter her som de minte kan bli med på.