Festivaler rundt omkring i Sverige 1

Musikkfestivalene i vårt naboland er nok like populære som her i Norge, det er mange som tar turen innom i løpet av en festival sommer og antallet øker fra år til år.

Når våren kommer og festivalene starter er det blitt en trend hos mange og ta turene rundt omkring på de forskjellige festivalene.

Festivaler finner man i mange ulike varianter, så du finner nok garantert noen som passer din musikksmak i løpet av sommeren.

Peace & Love

Peace & Love er en av største festivalene i Sverige, den finner sted i Borlänge ikke langt i fra Falun.

Her er det rock, Heavy metal, hiphop, pop, rock og World Musikk som det gjelder, under mottoet forskjellighet, solidaritet og forståelse.

Det handler her om og kunne krysse landegrenser som igjen bringer forskjellige kulturer sammen for å kunne påvirke egne handlinger mot seg selv og andre.

Det blir satt opp et eget tema som er forskjellig fra år til år som de besøkende skal fundere over og bli med i debatter og i forskjellige typer undervisning av disse temaene.

Her har det vert mange kjente og store artister innom og spilt, som New York Dolls, The Cardians, Patti Smith, Motorhead, Ulf Lundell, Borlänge, Mando Dias og Sex Pistol mm.

Storsjøyran

Storsjøyran er Sveriges eldste festival, den finner sted i Östersund og de har drevet på siden tidlig på 60 tallet, så dette er en godt innarbeidet festival som har blitt utrolig populær med årene.

Festivalen foregår midt i sentrum av byen og har åtte forskjellige scener satt opp, med rundt 70 forskjellige grupper og artister som opptrer i løpet av festivalen er det et stort utvalg av musikktyper du finner her.

Det er over en million mennesker som er innom i løpet av festival tiden, det sier jo litt om hvor populær den har blitt.

Noen av dette årets artister som så langt er satt opp er Zara Larson, Ziggy Marley, Wolfmother, Magnus Carlson og Slowgold.

Du kan følge med her på listen som blir utvidet etterhvert og se artistene som dukker opp i løpet av årets festival som starter den 27 juli.

Storsjøyran
Storsjøyran

Hultsfredsfestivalen

Hultsfredsfestivalen ble avholdt i Hultsfreds folkepark i starten som var i midten av 80 tallet. Det ble fort en veldig populær festival og var i mange år Sveriges største, men det ble litt turbulent når de ville flytte festivalen opp til Stockholm og til Sigtuna Kommune i 2013.

Da ble festivalen delt opp av Fkp, som stod for arrangementet, som da fikk navnet Hultsfreds goes Stockholm.

Det vart da noen lokale interesser som startet opp sin egen festival på samme området og den fikk da navnet This is Hultsfred, noe som fort ble en populær festival igjen. Faktisk ble den den første festivalen på stedet siden 08 som gikk med overskudd, ikke verst.

Festivalen gikk over flere steder som var Hembygds parken og Hultsfreds folkepark som begge ligger rett ved innsjøen Hulingen.

Her har de hatt mange kjente artister på besøk, som Nils Løfgren, Public Images Ltd, Big Contry, Van Morris og Motorhead mm.

Her finner man et stort utvalg av musikk – alt fra dansemusikk til hardrock.