Festivaler rundt omkring i Sverige 2

Med de utrolig mange festivalene som blir arrangert hvert år. Det finnes nok noe for enhver smak. Det er jo ikke bare musikk festivaler. Man finner også Mc festivaler, sjømat festivaler, film festivaler, karneval festivaler, kultur festivaler og mange flere typer å velge imellom.

Det er nok musikk festivalene som trekker mest folk, da spesielt de noe yngre gruppene. Her er jo utvalget enormt og man har garantert noen som passer for den enkeltes musikk smak.

Metaltown Festivalen

Metaltown festivalen blir holdt i Gøteborg ute på brann piren. De hadde sin første festival i midten av 2000 tallet da ute på banan piren. Dette er en rock, hardmetall og hardrock festival.

Festivalen ble flyttet igjen i 2011, da til Gøteborg Galopp på Hisingen av sikkerhetsmessige årsaker.

Festivalen i dag går over tre dager, den ble utvidet med West Coast Riot og Hardcore punk festival som foregår på det samme området.

Også her er det mange kjente artister som har spilt som, Marilyn Manson, Avatar, Sonic Syndicate, Mastodon mm

Sweden Rock Festilval

Sweden Rock Festival holdes ved Norje som ligger i mellom Karlskrona og Kristianstad. Festivalen startet opp i begynnelsen av 90 tallet og øker stadig i omfang.

Årets festival foregår i fra den 6 juni til den 9 juni, dette er som navnet sier en rocke festival med Heavy metal og hardrock.

Sweden Rock Festilval
Sweden Rock Festilval

Den har blitt til en stor festival med rundt 35 000 som er innom hvert år, her har det spilt artister som Aerosmith, Lionheart, Little Steven & The Disciples Of Souls, Venom, Riot V og Mad Max er noen få av dem.

I årets program er det foreløpig satt opp artister og band som Iron Maden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween,Tarja og Uriah Heep som noen av dem. Fult program kan du finne her.

Musik vid Siljan

Musik vid siljan festivalen foregår ved innsjøen med samme navn, stedet ligger noen mil nord for Falun. Den ble holdt for første gange så tidlig som i 1969, så her er det en god gammel festival som fortsatt holder koken.

Her finner man folkemusikk, opera, korsang, brudemusikk og vuggeviser, et virkelig bredt spekter innen musikk.

Uppsala Reggae Festival

Uppsala Reggae Festival har drevet på siden rundt 2000 tallet, årets festival er lagt til den 27 og 28 juli.

Det var noen år festivalen ikke ble holdt men er nå tilbake forhåpentlig for å bli.

Uppsala Reggae Festival
Uppsala Reggae Festival

Noen av artistene som har vert innom her er Yoga, Nazarens, Don Carlos, Kaptein Rød og Jesse Royal. Årets festivalprogram er ikke klart enda men det finner du enkelt ved å titte på deres hjemmeside.

Visefestilvalen i Væstervik

Visefestivalen i Væstervik har også holdt på i mange år, den første festivalen var i midten av 60 tallet

Festivalen finner sted i Stegeholms slottsruiner på Slottsholmen i Vestervik i tidsrommet 12 til 14 juli. Årets artist program er fortsatt ikke ferdig, noen av tidligere artister som har spilt på festivalen er Eva Dahlgren, Magnus Carlson, Miss Li, Finn Zetterholm, Tomas Andersson Wij, Nick Borg og Linda Strøm mm.