Mc festivaler II

I forrige artikkel skrev jeg om Daytona Beach og litt om historien der. Det er den største og muligens eldste Bike Week som arrangeres hvert år. Men det er selvfølgelig flere store arrangementer rundt i USA. Men jeg vil vekk fra USA n og til Asia. Det er mye motorsykkel interesse også i Thailand. Og der er det hvert år mange forskjellige Bike Week. Men «storebror» er Burapa Bike Week som arrangere like utenfor Pattaya hvert eneste år. Årets utgave var den 20. i rekken av arrangement. Og det virker som om interessen bare vokser og vokser for hvert eneste år.

Pattaya Bike Week

Burapa Pattaya Bike Week er Thailands største motorsykkel festival, og en av sør øst Asia’s største også. Denne festivalen arrangeres hvert år i februar. Hvert eneste år tiltrekker festivalen seg tusenvis av motorsykkel entusiaster og nysgjerrige turister.  Årets utgave var den 20 festivalen i rekken, og det ser ut til at dette bare blir større og større. Flere og flere kommer tilreisende fra hele Asia, Australia og også Europa.

Som hovedattraksjoner og arrangementer er festivalen like de aller fleste andre festivaler rundt omkring i verden. Det er utstillinger og salgsboder for Mc forhandlere fra fjern og nær, det er konkurranser i forskjellige ting og det er mange Mc klubber som viser frem sine sykler og sitt utstyr. Det er selvfølgelig salg av alle slags saker og ting relatert til Mc og Mc miljøet.

Mange festivaler

I forrige artikkel var jeg nok litt for rask og godtroende da jeg skrev at Burapa Bike Week var blant de største festivalene i verden i sitt slag. Med litt mer research så finnes det ganske mange som er mye større enn Burapa i Pattaya. Da spesielt i USA. Det er faktisk så mange festivaler at det ville ta evigheter bare å klikke seg gjennom de forskjellige annonsene for alle festivalene. Her må man tydeligvis bare finne et område og gå for det!

Mange festivaler
Mange festivaler

I Norge finnes ikke de helt store Mc festivalene, men det er mange Mc treff i forskjellige varianter. Og de strekker seg ut over hele våren og sommeren. Og skulle du finne lyst og anledning til å ta turen sydover i Europa, så er det mange muligheter for å treffe likesinnede mange steder i Europa også i løpet av sommerhalvåret. Et hjelpemiddel for å planlegge en slik tur fant jeg her.

Norgestreffet

Det største arrangementet for Mc folket i Norge må være Norges treffet. I 2016 ble det arrangert av Saltdal MC på flyplassen i Rognan. Men om dette ble det siste Norgestreffet vites ikke, men Norges Motorsykkel Union (NMCU) sliter med å få noen til å arrangere treffet videre. Så kanskje var dette det siste storarrangementet for Mc folket i Norge?

Men det er fortsatt en del mindre arrangementer rundt omkring i Norges land. Motorsykkelens dag er nå 24. mai og blir markert på flere steder rundt omkring i Norge. Riksavisen VG har satt sammen en liste over treff rundt på forskjellige steder i  Norge. Listen kan du selv lese her.