Mc festivaler

Det finnes mange typer festivaler man kan reise til for å oppleve forskjellig underholdning. Musikk er jo en stor del av slike festivaler med underholdning. Hvilken artist i verden av en viss størrelse har vel ikke vært innom en festival og spilt i løpet av sin karriere. Men om man har litt mer spesielle interesser så finnes det også andre former for festivaler – men det finnes jo musikk de også da. Det jeg sitter og tenker på er motorsykler – store motorsykler. Da blir det litt færre steder å reise til om man skal ha en stor festival eller «bike week». Jeg kjenner ikke til veldig mange av de store Biker festivalene i verden, men to av de store er i hvert fall Daytona Bike Week i USA, og Burapa Bike week i Thailand. I tillegg finnes det hundrevis av slike festivaler over hele verden i mye mindre skala’er. Det er jo mulig jeg ikke kjenner til de største også, men dette er de to største jeg kjenner til.

Daytona Bike Week

Daytona Beach Bike Week, eller bare Daytona Bike week er en motorsykkel festival som blir holdt hvert år på Daytona Beach i Florida i USA. Hvert år tiltrekker den seg rundt en halv million mennesker som kommer for å delta på dette 10 dager lange arrangementet. Festivitetene inkluderer Motorsykkel løp, konserter, fester og gatefestivaler. Alt dette skjer den første hele uken i mars hvert år. I løpet av festivalen går også Sturgis Motorcycle Rally som er det mest populære motorsykkel løpet i USA.

Tenk deg selv om du har mer enn gjennomsnittlig interesse for motorsykler, og du klør i både armer og bein helt fra du parkerer på høsten og frem til våren når du endelig kan rulle ut av garasjen igjen. Da hadde du kommet til «himmelen» ved å ta en tur til Daytona i mars et år. Hvor mange sykler som er tilstede der da er det vel ingen som vet, men det er mange! Både nye og gamle sykler – både utstilt fra forhandlere og fra private som kommer for å være med på festivalen.

Jeg har funnet frem en video som viser både motorsykler som kommer kjørende og mer av hva som er å se på. Og det er MYE rart å se på når amerikanerne først skal feste – se selv litt hva som skjer på denne festivalen:

Årets festival er den 76. i rekken – festivalen har kun hatt avbrudd noen år i løpet av andre verdenskrig.

Biketoberfest

I oktober hvert år de siste 25 årene har Daytona beach også vært stedet for en motorsykkel festival weekend. Rundt 125 000 motorsykler ruller inn på Daytona Beach for å feste i en utvidet helg. Så Daytona Beach er uten tvil «mekka» for alle med motorsykkel interesse.

Biketoberfest
Biketoberfest

Thailand

Jeg nevnte også i innledningen her den store Mc festivalen, Burapa Bike Week i Thailand hvert år. Men den får jeg komme tilbake til igjen i neste artikkel så ikke det blir for mye på en gang. Datoene for neste års festival i Thailand er nettopp sluppet løs – så er du interessert så følg med i neste artikkel.