Norske festivaler

Festivaler av forskjellige varianter finner man overalt i verden, musikk, mat, kultur, mc festivaler og mange flere. Dette har blitt ett populært sted for å vise frem hva man kan og spre sin kunnskap rundt. Det er også mange store og små bedrifter som benytter seg av disse festivalene til å få vist frem sine produkter og da igjen øke sin omsetning. Men de festivalene som tiltrekker seg flest folk er uten tvil musikk festivalene rundt omkring.

Norway Rock Festival

En av de Norske festivalene som trekker mange mennesker er Norway Rock Festival som holdes i Kvinesdal i Vest Agder. Festivalen startet opp i midten av 2000 tallet og foregikk da over tre dager som regel i løpet av juli måned. Årets festival som er på tre dager blir holdt i fra den 11 juli og til og med den 13 juli.

Norway Rock Festival
Norway Rock Festival

Denne festivalen var opprinnelig en mc festival som ble nedlagt, men det var noen entusiaster i lokalområdet som gjerne ville fortsette med festivaler og satte i gang med denne rocke festivalen. Det er mange store artister som er satt opp i årets festival. Artister som Dee Snider, Arch Enemy, Skid Row og Soil er noen få av dem.

Namsos Rocke Festival

I 2001 startet Namsos Rocke Festival opp inne i byen, denne foregår i løpet av en helg og har blitt en ganske populær festival med tiden. Den første festivalen hadde mange hundre frivillige som hjalp til med alt rundt festivalen og da selvfølgelig de lokale store stjernene stilte villig opp. For Namsos har jo mange kjente artister som DDE bandet, Åge Aleksandersen og Terje Tysland er noen av dem.

Namsos Rocke Festival
Namsos Rocke Festival

Det er satt av mye spilletid for de unge og lokale musikerne for at de skal få kunne prøve seg under større arrangementer, er nok stor forskjell i fra små lokale tilstelninger og til å stå på en scene med mye publikum.

Rock 12- 24

En stor festival for de unge og ukjente artistene er Rock 12- 24 som blir holdt i Bergen hvert år. Festivalen startet opp i midten av 2000 tallet og holder fortsatt på.

Rock 12- 24
Rock 12- 24

Dette kan være det store gjennombruddet for de unge artistene, for vinneren her får plass til å opptre på Tall Ships Race som blir holdt på Torgallmenningen. Her har de ett enda større publikum og en suksess her kan virkelig gjøre dem til kjente musikere. Festivalen starter opp klokken 12 og varer da frem til klokken 24 derav navnet 12-24.

Midnattsrocken

En av de største festivalene i Norge er Midnattsrocken som holdes oppe ved Brennelvsneset som ligger rett ved Lakselv. Festivalen ble etablert omtrent i midten av 80 tallet og som navnet sier foregår den om natten og frem til tidlig morgen. En spesiell stemning med rock musikk under midnattssolen, men som det ofte er oppe i nord kan været ødelegge stemningen en del. Dette er jo en stor utendørs festival som er veldig avhengig av været, med det er en stor campingplass satt opp inne på området så man kan også sitte inne i teltet og høre på musikken. Blir nok ikke helt det samme men man får da med seg musikken som blir spilt.