Populære festivaler i Asia og Afrika

Vi har etter hvert skrevet om festivaler i både inn- og utland, og vi fortsetter vår rundreise nær sagt verden rundt. Det er nok ikke mange som reiser kloden rundt i jakt på festivaler, men det er nok en del som legger det inn som en del av ferieplanen sin. Festivalene vi nå skal ta en rask titt på, er absolutt arrangement som du bør plotte inn i din reisekalender. Når man reiser slik rundt i verden, vil man nesten uten unntak oppleve andre tradisjoner og kulturer – dette gjelder også for festivalene og deres innhold og program.

India

Ja vårt første stopp på ferden fører oss til spennende India, og India har ikke bare spennende festivaler å by oss på. Men det er altså festivaler vi nå skal ha vårt fokus på, og India sine tradisjonsrike Holi-festivaler. Dette er en tradisjon og festival man finner over det meste av det enormt store landet, og det er fargene som står i fokus når Holi årlig feires. Det er en grunn til at Holi ofte blir kalt «Festival of colours».

Store kontraster

Det er ikke noen tvil om at India er preget av store kontraster, men det samme kan man si om indiernes bruk av mange farger. Dette er årsaken til at farger står i fokus under festivalen, og det er godhetens seier over det onde som er budskapet i det hele. Holi arrangeres i mars, og dette er på den tiden våren kommer til India, så Holi er også en måte å hylle vårens ankomst på. Humor, fest og latter er også viktige ingredienser under festivalen, som forøvrig er en av de eldste festivalene som finnes i India.

Afrika og Sauti za Busara i Tanzania

Afrika og Sauti za Busara i Tanzania

Vi reiser vestover og kanskje en tanke sørover fra India, og da lander vi på Zanzibar i Afrika. Det er afrikansk musikk som preger festivalen Sauti za Busara, og hit kommer det artister fra hele det afrikanske kontinentet. Stedet for den årlige musikkfestivalen som arrangeres i februar, er lokalisert til Stone Town på Zanzibar. I tillegg til mye god og variert afrikansk musikk, får man her faktisk med seg en av de største festivalene i denne delen av Afrika. Hit valfarter naturlig nok mange lokale musikkelskere, men det kommer også folk fra hele verden for å få med seg Sauti za Busara. Afrika er spekket med spennende festivaler, både store og små gamle som nye. Vi skal prøve å skrive mer om nettopp Afrika og festivaler, men det må bli ved en annen anledning.

Filippinene – Ati-Atihan

Vi reiser jammen meg tilbake til Asia igjen, men denne gangen til den sør-østlige delen av denne verdensdelen. Tidligere har vi gjestet Thailand, men denne gangen er det Filippinene som står for tur. Ati-Atihan er Filippinene sin desidert største festival, og her får man en hel masse av landets kultur og tradisjoner servert på et sølvfat. Om man vi bli bedre kjent med ritualer knyttet til deres katolske tro, tradisjoner fra urbefolkningen og ikke minst gjestfrihet og sosiale aktiviteter, ja da er dette festivalen for deg på din reise til eksotiske Filippinene.