Populære festivaler

Ett flott sted til å nyte musikk sammen med sine venner og bekjente er på en av de mange festivalene man finner rundt omkring. For det har blitt utrolig mange av disse musikkfestivalene med årene. Flere og flere av disse festivalene tilbyr også mere enn bare musikk, man kombinerer det gjerne med forskjellige kultur arrangement. Men det er fortsatt musikken som er det store trekkplasteret for de fleste av oss.

Coachella

Festivalene varierer mye når det gjelder antall musikere, antall gjester og på hvor mange dager de går over. En av de virkelig store og populære festivalene finner man over i USA og heter Coachella, nærmere bestemt i byen Indio som ligger i California. Festivalen startet opp i 1999 av Paul Tollett og denne festivalen tilbyr ett ganske bredt spekter av musikkstiler. Elektronisk musikk, rock, indie og hiphop er noen av dem. Her kan man også benytte tiden til og se på de kunstinstallasjonene som er satt opp under festival dagene, da får man jo med seg litt kultur også.

Coachella
Coachella

Hovedscenen som da heter Coachella scenen blir benyttet til det meste av musikk fremstillingene, men man har også utendørsteater, Mojave teltet Sahara teltet, Gobi teltet og Yuma scenen som det er underholdning på. Så her har man klart og blande musikken sammen med andre kultur og historie på en fin måte. Denne festivalen går over to helger og det kommer omtrent 250 000 mennesker innom her under disse dagene festivalen pågår. Årets festival er allerede over men neste års festival er allerede satt opp til den tiende til og med den 12 og fra den 17 til og med den 19 april.

Summerfest

I byen Milwaukee som ligger i staten Wisconsin er det nok en stor og populær festival, det er Summerfest som startet opp i 1968. Festivalområdet er lagt nede ved Lake Michigan, ett flott sted som egner seg god til å bli i de dagene som festivalen pågår. Dette er en festival som går over 11 dager, det er ikke mange festivaler som strekker seg utover ett så langt tidsrom. Det er satt opp hele 12 scener her hvor det er rundt 800 artister som gir deg omtrent 1000 opptredener og musikkstilene her er også da utrolig varierende. Du kan få med deg alt i fra Country og gospel til den hardeste metall musikken, så her får man garantert høre musikk som man liker. Det viser også besøksantallet med nesten en million mennesker som er innom under festivaldagene. Dette antallet av besøkende har gitt festivalen en plass i Guinness World Records som den største festivalen i 1999.

Rock in Rio

I Rio de Janeiro som ligger i Brasil holdes festivalen Rock in Rio til, den ble startet opp i 1985 av Roberto Medina. Denne festivalen holdes ikke som de andre hvert år, men festivalen har blitt en av de største allikevel. Festivalen har heller ikke en fast plass hvor den holdes, den holdes rundt omkring i Amerika og i Europa hvor den siste festivalen ble holdt i Lisboa og varte i fire dager.

Rock in Rio
Rock in Rio