Summer party/mini festival

Jeg vet ikke helt om det kan kalles for en festival, men jeg velger å kalle det for en mini festival og vil skrive litt om det som skjer og har skjedd på denne plassen. Jeg er tilbake i mitt eget lokale område og vil skrive litt om Gressvik Summer Party og hva de har fått til i dette lille lokal samfunnet like på utsiden av Fredrikstad. Det er helt utrolig hva de har klart å få til musikalsk her – det har vært mange musikere og kjendiser her opp gjennom årene – på den lille «fiseplassen». Før dette hadde noen knapt hørt om plassen dersom de kom fra mer enn 50 kilometers avstand.

Gressvik

Gressvik er et lite sted få kilometer på utsiden av Fredrikstad sentrum. I dag er Gressvik en del av Fredrikstad kommune, men var tidligere sentrum i Onsøy kommune. Men de kommunene er i dag altså slått sammen.

Sentrum av Gressvik består av Torget – hvor denne minifestivalen arrangeres en gang hvert år i august, et kjøpesenter, en ungdomsskole, noe bebyggelse og noen flere butikker – spesielt rundt torget. Og selvfølgelig stedet som er med som en av hovedarrangørene av Gressvik summer Party – nemlig Odins Kro. Jeg vet ikke sikkert, men jeg kan godt forestille meg at det er nettopp her ideen har blitt klekket ut om å starte denne minifestivalen en gang for 13 år siden den første gang ble arrangert. Altså er det 15. gangen det skal arrangeres i 2018 – for gjengen på Gressvik har ingen planer om å gi seg.

Store artistnavn

I år var det gruppen Slade som var på scenen på fredag og Dr. Hook starring Dennis Locorierre. Garantert en kjempeopplevelse. I tillegg fikk også et par litt mer lokale slippe til i år – Sarpsborgbandet FØSS og Trioen fra Råde – Steffen Hissingby trio. Tidligere år har det vært mange andre store artistnavn som har tatt turen til det lille tettstedet utenfor Fredrikstad. Ken Hensley – med Uriah Heep, Smokie, Bassisten fra Deep Purple – Glenn Hughes og Gressvik sin egen islandske rocker – Eirikur Hauksson, Saga, 10cc, The Sweet og TNT med flere. Men som du ser selv så er det mange gode gamle artistnavn her i denne korte listen. Og når du kan oppleve de live på et lite sted som Gressvik – ja da er det ikke mye å lure på annet enn å ta turen ut av sofaen den ene helgen i året.

Her er en smaksprøve på litt av musikken fra Gressvik – videoen er fra 10CC spilte på Gressvik i 2015

Utenbys fra

Denne helgen i August på Gressvik har nå blitt så kjent utover sine egne områder at det kommer tilreisende til og med fra utlandet kun for å høre denne musikken som spilles på denne minifestivalen. I år under oppsetningen med Slade og Dr. Hook legenden Dennis Locorriere kom det til og med tilreisende fra Holland for å høre musikk og besøke game venner på Gressvik. Er det flere slike småsteder som har tilsvarende arrangementer i Norge tro? Jeg vet ikke om flere men det er jo mulig det finne da.